Wat ik me plots herinner van mijn talenten traject
Kitty Business Blog _ talenten

Date

Het is jaren geleden dat ik zo’n traject volgde. Een aantal sessies om te ontdekken wat nou echt mijn eigen unieke mix van talenten is. Super waardevol om eens bij stil te staan. Ik had er geloof ik vijf te kiezen, deze drie zijn me het meest bijgebleven, omdat ze zo’n mooie drie-eenheid vormden: de bouwer, de kunstenaar en de bruggenbouwer.

De bouwer: lekker praktisch. Mouwen opstropen. Van niets iets maken. Doorgaan. Bouwen. Denken. Handwerk. Ambacht. Doen.

De kunstenaar: het creatieve. Maken zonder bedoeling. Kunstzinnig. Extravert. Uiting geven aan gevoelens. Intuïtief. Avontuurlijk. Onderzoekend. Nieuwsgierig. Flow.

De bruggenbouwer: verbinden. Hart met hoofd. Mensen. Situaties. Gevoelens met gedachten. De kunstenaar met de bouwer. Intuïtie met ratio. Avontuur met solide basis. Spontaniteit met bedachtzaamheid.

Als opdracht tijdens het traject maakte ik een creatieve uiting van die talenten. Loved that! Ik maakte in een 3 centimeter hoog houten laatje met vakverdeling een aantal boekjes (ja ja, ook dat zat er blijkbaar al in! :)). Een boekje met foto’s van een werkplaats en gereedschap, de bouwer. Een boekje met kleurige uitspattingen, een atelier vol kwasten en verf, de kunstenaar. Een strook papier vormde, wanneer het laatje open stond, gebogen in de twee vakken een brug. Letterlijk een bruggenbouwer.

De laatste tijd komt dit beeld steeds weer terug.

Het is wat ik nog steeds doe. Hoe ik in het leven sta. Het creatieve van een branding maken: logo, beeldmerk, lettertypes. Schuiven met beelden voor een moodboard. Kleuren kiezen die kloppen. Alles samenbrengen tot een passende, vette, nieuwe huisstijl. Praktisch en hands-on. Ik hou namelijk niet van het eindeloos ouwehoeren over een stukje meer naar links, net een stukje kleiner of een tintje lichter. Dat heb ik zelf allemaal al gedaan. Ik ‘weet’ (voel) wanneer het klopt.

Ik geef dan ook geen opties bij een brandpresentation. Nee, ik presenteer HET nieuwe logo, DE nieuwe branding. Die bruggenbouwer heeft namelijk z’n magie gedaan om jouw input met mijn kwaliteiten te mixen. Mijn kunstenaar én mijn bouwer. En daar is iets heel tofs uitgekomen. Iets dat past. Bij jou. En wat je wilt uitstralen. In die nieuwste, vetste, versie die je je maar kunt voorstellen. Of nog niet eens durft te zien. But I can see you!

 

____ Are you ready? Let’s go! Schuif aan bij mij aan de keukentafel. Werken én connecten met andere ondernemers. Bruggenbouwer in alles he?! 😉

Meer schrijfsels:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *