sisterhood, een solide basis voor en met elkaar
Kitty_blog_sisterhood

Date

Een solide basis. Financieel, een huis en het belangrijkst: sociaal, in de vorm van de mensen om je heen. Op wie kun je bouwen? Het is zo, zo belangrijk. Om te kunnen groeien, kunnen we niet zonder een sisterhood. Als cheerleaders, zodat je doorzet wanneer het moeilijk wordt. Als voorbeeld, om te laten zien dat wat je wilt mogelijk is. Als spiegel, die laat zien waar je nog aan hebt te werken voordat je kunt gaan vliegen.

team

Gedurende de jaren verzamelen we mooie mensen om ons heen. Op verschillende plekken, van allerlei leeftijden en met uiteenlopende beroepen en achtergronden. Het is een uniek team als je ze bij elkaar zou zien. Sommigen staan bijna vanzelfsprekend dichtbij, zoals familie. Zij zijn er voor je door dik en dun. Als het moeilijk is, zijn zij je vangnet. De helpende hand, vooral op persoonlijk gebied. Anderen staan wat meer op afstand. Hebben een andere rol op een ander levensgebied. Bijvoorbeeld business-wise. Die ene collega-ondernemer die je net dat duwtje geeft om te springen. Die mooie review van een klant waardoor je vuur weer wordt aangewakkerd en je je weer herinnert waarom je dit allemaal bent begonnen. En ook de coach die je liefdevol confronteert met je eigen beperkende overtuigingen. Zulke spiegels en aanmoedigingen voeden je fundament en laten je steady staan.

opstaan

Steeds meer vrouwen gaan staan. Kiezen voor het ondernemerschap, vaak naast een gezin. Ze durven (online) zichtbaar te zijn en krijgen daardoor ook te maken met de mening van anderen. Vrouwen onderling zijn nog lang niet altijd even empowering als dat mannen dat zijn. Het is niet zozeer afgunst, als misschien wel (een vleugje) jaloezie. Dat zou ze om kunnen zetten naar een eigen plan, een onderzoek naar waar haar eigen verlangen dan ligt. Negen van de tien keer wordt het echter gebruikt in het naar beneden halen van de ander. Want zij gaat te snel. Laat wel erg veel privéleven zien. En verzin er zo nog maar een paar…

fundering

Die vrouw, die moeder, die ondernemer. Zij is dat allemaal tegelijkertijd. IK ben dat allemaal tegelijkertijd. Ik heb gewerkt aan m’n solid base, want zonder fundering is er geen beginpunt om te bouwen. Ik heb er de tijd voor genomen, want soms worden er ongevraagd dingen op je pad gegooid waar je mee hebt te dealen. Het voedt en (her)vormt uiteindelijk je basis. Ik stel voor om anders te kijken. Om te zien dat het twee kanten van dezelfde medaille zijn. Having a solid base & being a solide base. Onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je hébt een sociaal vangnet en je kunt er ook eentje zijn. Naar de ander toe. Vanuit vertrouwen en support. Door geloof in die ander te hebben en haar extra in het licht te zetten. Door te doen wat je zegt. Betrouwbaar te zijn. Dat is waar Sisterhood volgens mij om gaat: liefde, vertrouwen en support. Van de ene mooie vrouw naar de andere. Ik ben niet mooier dan dat jij bent. Jij bent niet beter dan dat ik ben. We are all sisters.

Meer schrijfsels:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *