Niet omdat het heurt, maar omdat het past
Kitty_blog_omdat het heurt

Date

Er is iets wat me bezighoudt: dingen doen omdat het zo hoort. Of van je verwacht wordt. Omdat iemand anders of ‘iedereen’ het ook doet. Omdat we het altijd zo doen (ieuw, BIG allergy deze!). Omdat het alleen werkt wanneer je het zus-en-zo doet. Or whatever.

(on)geschreven regels

Dat soort ongeschreven regels, ik vind ze moeilijk. Zeker omdat ze zo sneaky je leven binnenkomen. Het gaat om kleine dingen, bijvoorbeeld: een kadootje kopen met de feestdagen, omdat iemand anders dat onverwachts voor jou gedaan heeft. Je planning, die al zo strak is, daarvoor totaal omgooien, want ‘oh jee, anders heb ik niks en wat zal hij/zij dan gaan denken’.  Een ander voorbeeld vind ik het posten op social media. Liefst elke dag, op meerdere kanalen, anders komt je boodschap niet aan. Komen er geen reacties. Of likes. Of volgers. Heb je geen business. Want: ‘het algoritme…’ En dat bepaalt. Blijkbaar. Op je blog minstens elke week een nieuw artikel. Je nieuwsbrief minimaal één keer in de maand versturen. Laten we het dan nog maar niet hebben over SEO, funnels en Ad’s. Alleen wanneer je dat allemaal voor elkaar hebt, dan gaat het je business wise lukken om er rendement uit te halen.

the HARD way

Het is in mijn ogen The Hard Way. Cijfermatig. Beredeneerd. Vanuit het hoofd. Een: zo hebben we het altijd gedaan, dat hebben we onderzocht en het werkt. Punt. Of een: de richtlijnen zijn aangepast en nu heb je het zo en zo te doen wil je succes hebben. Punt. Maar hallo… het is bijna 2020! Ik stel mezelf steeds vaker de vraag: IS DAT ZO? Hóórt het zo? Hoort het écht zo? En hoe komt dat dan? Wie bepaalt hoe het ‘heurt’ (denk de hautaine toon er even bij :p). Kan iemand ánders dat voor mij bepalen?! NEE!! Ik zou bijna zeggen: Back off, bemoei je er niet mee! Je kent mijn verhaal niet. Weet niet waar ik mee te dealen heb en waar ik mijn keuzes op baseer. Je kent mijn kaarten niet. Mijn normen en waarden. En daarnaast: IK bepaal welke weg ik wil gaan. Wat goed is. Wat past. Niet iemand anders.

the HEART way

Wanneer ik niks ‘zinnigs’ te melden heb op social, dan blijf ik stil. Ongeacht of dat strategisch slim is ja of nee. Ik stuur liever iets vanuit m’n hart de wereld in, dan lukraak een foto van mezelf of een standaard quote. Sorry, voor mij werkt dat niet. Ergens wil ik dat het inspirerend is of je aan het denken zet. Ook (juist!) in kleine dingen. Korte posts zijn niet zo mijn ding , ik maak ergens graag een verhaal van. 😉 En toch… Het maakt mijn timelines ‘eigen’. Je ziet en leest MIJ erin terug. Or at least I try. Op mijn eigenwijze manier. My way – The HEART Way. Vanuit liefde en flow. Open en kwetsbaar. Weloverwogen en met de beste intenties. Dat alles in evenwicht in de meest ideale situatie.  Doe je mee. Social weer van jóu maken. Niet omdat het heurt, maar omdat het past. Bij jou. Bij wie jij bent. Bij wat jij belangrijk vindt. The HEART way. The 2020 way.

Meer schrijfsels:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *