nature knows, wij hoeven alleen maar te herinneren
Kitty_blog_NatureKnows_UnsplashKatieManning

Date

Ik loop op het strand. In m’n eentje… Blote voeten in het zand. Langzaamaan kan ik weer ademhalen. Ik hoef even niet. Niet te zorgen… Geen rekening te houden met… Alles kan… It’s just me, myself & I. En damn, had ik dat even nodig! Ik heb de hele middag de tijd en besluit eerst een stuk te gaan lopen. Het is heerlijk weer; niet te warm, de zon schijnt en het water voelt fijn. Het is niet zo druk en al lopend laat ik de afgelopen maanden de revue passeren. It was quite a ride… Niet zo gek dat ik deze tijd voor mezelf echt nodig heb. 😉

stilstaan

Ik sta even stil en staar naar de horizon. Het water komt en gaat… Zoals de zee dat doet… Terwijl ik daar zo stilsta, wordt het zand onder mijn voeten vandaan gezogen. Het terugtrekkende water neemt het mee en ik zak dieper en dieper weg. Totdat ik mijn voeten optil en opnieuw neerzet. Het zorgt voor een diep besef: de natuur is altijd in beweging. ALTIJD! De zee is er een mooi en vooral duidelijk voorbeeld van. De golven rollen het strand op en gaan uiteindelijk weer terug naar de zee. Eb en vloed. Dag in dag uit. Alles is áltijd in beweging. Niets staat stil. Zelfs al lijkt dat zo.

Het terugtrekkende water neemt het zand mee en ik zak dieper en dieper weg.

daad

Is dat ook niet wat wij mensen te doen hebben? In beweging te zijn. Te doen. We kunnen het als de besten, zie ik wanneer ik een beetje om me heen kijk. Dat DOEN gaat ons gemakkelijk af. Vaak en veel het liefst. En dan zeggen we dat we echt wat vaker stil moeten staan. Maar is dát het vraag ik me af? Als ik nog weer even terug naar de natuur ga… Niets gaat even snel. Alles heeft zijn eigen timing. Dáár zit volgens mij het hele punt: in beweging zijn, maar vooral in je eigen tempo! Niet snel, veel en méér. Maar kijken wat past bij jou: welk ritme… welke timing… wat voor tempo.

woord

Het is in ieder geval wat ík te doen heb. In beweging komen voor MIJ. De afgelopen maanden hebben gedraaid om ons gezin… om de meisjes… om de gezondheid van Nina. Om m’n lief… zijn werk… om de gewone dagelijkse dingen… Ik heb het al mijn tijd en aandacht gegeven. Daar heb ik bewust voor gekozen. Met alle liefde! Maar in dat hele stuk heb ik weinig tijd en ruimte voor mijzelf gemaakt. Ik heb ‘stilgestaan’. Zoals ik nu in de branding sta. And that doesn’t feel ‘right’ (anymore). Ik heb namelijk veel meer te doen… te geven… te delen… Ik wil weer in beweging zijn!

samengevoegd

Ik ben namelijk méér dan mama… méér dan vriendin van… méér dan (schoon)dochter en -zus… Of misschien kan ik beter zeggen: ik ben vooral Kitty. En ik verdien tijd, ruimte en aandacht. Zodat ik op alle vlakken het leukste en beste uit mezelf haal. De wereld aan kan. Met alles wat er nog op m’n pad komt. Dat kan alleen als ik goed voor mezelf zorg. Walk your talk, darling! Weten of zeggen is 1, maar doen is 2. Met het besef dat de natuur altijd in beweging is én dat DOEN meer mijn ding is… Zet ik de volgende stap. Ik til mijn voeten op en ga weer lopen. Het hoeft niet snel. Mag op mijn eigen tempo. Bewust en… SLOW!

Meer schrijfsels:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *