Ik hou ervan als het net even anders dan anders is of gaat. Lekker op mijn eigen, unieke manier.

‘Ja ja,’ hoor ik je nu denken, ‘net als de meesten, toch?’ Nou, ik ben erachter gekomen dat het dus heus niet voor iedereen geldt. Velen vinden het lekker veilig om ‘gewoon’ te doen en niet zo op te vallen. De meute te volgen en te doen wat ‘zou moeten werken’. 

Jij hoort niet bij die groep, want anders was je niet op mijn site terecht gekomen. 😉 Ik doe dingen namelijk vooral op gevoel. Op wat passend is bij de situatie, wat klopt bij dat wat ik belangrijk vind en vooral: waar ik zin in heb. Niet de bedachte (marketing)regeltjes volgen, maar mijn energie en joy als raadgever. 

Dikke kans dat dit ook voor jou zo werkt.

Tof dat je er bent, dankjewel!

how I live my life

smile & have fun

Ik heb een grote liefde voor het leven. In alle facetten. Ik ken, net als iedereen, moeilijkere periodes en ik kies er tegelijkertijd voor lichtpuntjes te zien. Altijd. Misschien niet de eerste vijf minuten, maar daarna… het gaat vanzelf, ’t is hoe ik in elkaar zit.

In die combinatie van licht én donker gebeurt er iets: er komt diepgang, er ontstaat purpose. De lichtpuntjes stralen dan nóg brighter. Zoals je met regen én zon een regenboog krijgt: it’s magic!

En die magie, daar hou ik van. Die combinaties van uitersten. Van licht én donker. Van ton-sûr-ton én een uitbundig kleurenpalet. Van soms stoer én soms vrouwelijk. Van spiritualiteit én volledig hier mijn leven omarmen. Van alles dat er komt. Met een nieuwsgierige en open blik kijken. Op die manier kan ik me namelijk nog eens laten verwonderen. Vind ik een veel fijner uitgangspunt dan de zogenaamde ‘slachtoffer-rol’ (allergie!). 

Kitty van den Helder_dress up and have fun_MarietMons#44

We're all going home
Listen to the beat of your heart when you don't know where to go
We're all going home
Listen to the song that's playing on your own soul's radio

Mijn enthousiasme werkt vaak aanstekelijk (wees gewaarschuwd :P). Als ik ergens volledig in geloof, op vertrouw en voor ga, dan ben ik niet te stoppen. 

Ik ben ambitieus en creatief, zie kansen en denk in mogelijkheden: wat kan wél, in plaats van wat niet. Ik hou ervan om dingen goed te doen (whatever ‘goed’ dan ook is). Vormgeven zit soms in details, maar vooral in het grotere geheel. Een visie. Een beeld van hoe ik wil dat iets eruit zien. Hoe ik mijn leven voor me zie. Mijn business.

Ik hoop snel weer lang met onze oldtimer camperbus op pad te kunnen. Ik hou van het avontuurlijke, het gevoel van vrijheid en nieuwe plekken ontdekken. Het simpele Bus-leven met weinig spullen vind ik stiekem heel fijn. Ik geniet van de kleine dingen.

Boven alles hoop ik de wereld uiteindelijk een stukje mooier achter te laten dan dat ik haar gevonden heb – of zij mij eigenlijk… 

Kitty's random weetjes _MarietMons#55

Random weetjes over mij:

  • Ik hou van cadeautjes inpakken.
  • Het liefst loop ik op blote voeten.
  • Onze jongste dochter Nina heeft een gen-afwijking en daardoor o.a. moeilijk behandelbare epilepsie en een ontwikkelingsachterstand.
  • Ik was vroeger echt veel te serieus (ik kan nog steeds wel in die ‘valkuil’ trappen!) en ik werd altijd ouder geschat dan ik was. Dat gebeurt gelukkig niet zo vaak meer! 😛
  • Ik lees of kijk geen nieuws. 
  • In onze oudste dochter Zoë zie ik nogal veel van mezelf terug. Au. 😉
  • Liefde voor verlangzamen. Het woord én de daad: leven met aandacht voor de mensen en dingen om je heen. Ik noem dat SLOW. 
  • Tegelijkertijd kan ik knallen als een malle. Hallo HD Generator! 
  • Ik vind het heerlijk om me soms helemaal af te zonderen en alleen te zijn. Best een uitdaging met een gezin en alles. 

En nu jij!

Tell me: wat vind jij belangrijk? Wat maakt jou jou? Waar droom je van?
Ik hoor het heel graag!

Hier droom ik van:

* het noorderlicht in het echt zien
* mijn eigen carddeck maken
* een tweede kinderboek (en een 3e en 4e en…)
* kruidenvrouwtje worden A.K.A. meer leren over de geneeskracht van kruiden
* weer met onze Bus op avontuur kunnen
* een eigen pluk-moestuin met coffee-corner, local shop en homemade pizza avonden