een liefdesbrief, van mijn hart naar het jouwe.
Kitty._blog_loveletter_unsplashJonasKaiser

Date

Ik was van plan een brief aan mijn zusje te schrijven. Er blijft namelijk een zinnetje door mijn hoofd spoken om tegen haar te zeggen. Maar ik denk dat het met ‘zeggen’ minder binnenkomt dan wanneer ik het opschrijf. Met pen op papier. Niet in een vluchtig app’je. En terwijl ik die inspiratie had, die urge om haar dat ene te vertellen, was er geen rust om het ook daadwerkelijk te doen. Toen de rust en ruimte er wél was, was de vibe er niet. Zal je altijd zien. 😉

Ondertussen zijn we twee weken verder. Heb ik gesprekken gehad over mijn eigen struggles en ontwikkeling. Daar kwam weer dat zinnetje bij me naar boven. Ik voelde me bijna betrapt, omdat het ook zo bij mij hoort. Bij mij past. Nu ik vandaag een mooi gesprek met mijn mam had, werd het duidelijk: deze zin is voor iedereen. Dat hele gevoel dat in die zin is samengevat, past denk ik op elke vrouw. Misschien zelfs wel man. Daarom toch een brief, maar digitaal. Zwart op wit. Voor mijzelf. Voor m’n zusje en mijn mam. Voor onze meisjes als ze groot zijn. Voor jou! Deze lieve woorden. Van mijn hart naar het jouwe.


Lieve jij,

Dank je wel dat je er bent! Dat je zo ontzettend je best doet iets te maken van je leven. Dat is niet altijd gemakkelijk; dat weten we allemaal. Je krijgt soms dingen op je bord waar je niet op zit te wachten. Toch blijf je staan en sla je je er doorheen. Al voelt het soms niet zo. Voelt het alsof je gevallen bent, onderuit gehaald of gefaald hebt. Dat is niet zo! Je staat elke keer weer op. Wijzer. Sterker. Gegroeid. 

Je doet je best om het juiste te doen, te kiezen. Wat dat ‘juiste’ ook mag zijn. Dat jij daar je best voor doet, is genoeg. Weet je waarom?

JE HOEFT JE NIET TE BEWIJZEN!

Aan niemand! Niet aan je ouders. Niet aan je familie, je vrienden of collega’s. En de belangrijkste: al helemaal niet aan jezelf. Jij bent jij en dat is genoeg. Misschien kun je daar iets meer op vertrouwen. Dat je genoeg doet. Genoeg weet. Genoeg kunt. En vooral: genoeg bént. Méér dan genoeg! Je hoeft je niet anders voor te doen. ‘Gewoon’ jezelf zijn, is het mooiste kado dat je kunt geven. Aan jezelf. Aan de rest van de wereld. Omdat dat puur is. Eerlijk. Oprecht.

Dus, alsjeblieft, wees jezelf. Maak je eigen keuzes. Leef JOUW leven. Zonder te vergelijken. Zonder aan verwachtingen te willen voldoen. Los van de mening van anderen. Want… je hoeft je niet te bewijzen.

Pak je rugzak, hoe vol deze ook is, en ga op pad. Stap voor stap. Je eigen weg bewandelen. Jouw leven léven. Er op vertrouwen dat dat misschien wel het énige is dat je hier hoeft te doen. Gewoon helemaal compleet jezelf zijn en je eigen weg volgen. Vanuit je hart.

liefs, Kitty

Meer schrijfsels:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *