de kracht van woorden.
Kitty. _ blog_kracht van woorden

Date

De kracht van woorden. Steeds meer krijg ik inzicht in wat taal doet. Wat woorden vertellen. Met je (kunnen) doen. Met je gedachten en je gevoel.

Vaak zijn we ons niet echt bewust van wat we denken. HOE we denken. We gebruiken de woorden die we altijd gebruiken, omdat we het zo gewend zijn. Dat diezelfde woorden ook voor een bepaald gevoel en een bepaalde mindset zorgen, daarvan zijn we onszelf minder bewust. Althans, zo was het voor mij en ik kan me voorstellen dat het voor jou ook zo is.

De woorden die mij inzicht gaven in de kracht erachter.

De eerste woorden die mij het verschil lieten zien, waren BANG en SPANNEND. Wanneer je zegt dat je ergens bang voor bent, werkt dat verlammend. Je durft niet, vindt iets eng en je valt stil. Niet voor niets maken we er vaak ‘doodeng’ van.

In dezelfde situatie kun je ook zeggen dat je iets spannend vindt. Daarin zit iets avontuurlijks: je weet niet wat er komen gaat, maar je bent nieuwsgierig en kijkt ernaar uit. Het zorgt voor een kriebel in je buik en al is het onbekend terrein, je gáát wel. Je komt in actie.

Slechts één woord vervangen. Een megagroot verschil. In vibe én daarmee in uitwerking.

Terug naar je gedachten.

De woorden die in je hoofd zitten, vertellen een verhaal. Ze verwoorden een gevoel. Kijk eens naar hoe je je voelt. Hoe je je écht voelt. Ontdek eens welke woorden jóuw woorden zijn. Wat vertellen die? Welk verhaal vertel jij jezelf? Kloppen ze bij wie je bent? Of belangrijker nog: bij wie je wilt zijn. Is het antwoord ‘Nee!’? Verander dan je woorden. Want woorden hebben kracht.

Meer schrijfsels:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *